Medveczki Anett

Medveczki Anett

HŰSÉG

2016. június 19. - MedveczkiAnett

Vajon manapság a hűség már csak egy elhasználódott szavacska, amelynek kikopott a jelentősége az évek során? Akarom hinni, hogy akik összetartoznak, azok képesek feltétel nélkül megbízni a másikban, s a bizalomért cserébe hűséget kapnak.

Hiszen e nélkül a régi módi szó nélkül nem létezhet párkapcsolat. Amikor valakivel kimondjátok, hogy „szerelmesek vagytok”, akkor egyfajta kockázatot vállaltok, s csak úgy nyerhettek, ha adtok is. Azonban, akik megcsalnak másokat, megcsalást kapnak az életbe.

Két lehetőség van. Az egyik, hogy megzabolázod magad, és maradsz egyenes gerinccel egy tiszta párkapcsolatban, avagy bele sem mész egybe.

Fölösleges vitákat és összetűzéseket lehet úgy elkerülni, ha csak a biztosba mész bele, s nem divatból „szereted” a párodat. Egy kapcsolat áldozatokkal jár. Több millió férfi avagy nő szerelméről mondasz le egy ember miatt. A legjobb benne, hogy ha igazán működik a dolog, akkor abszolút nem érzed tehernek, s kényszernek. Nem akarod megcsalni, s mással hetyegni, hiszen őszintén megbecsülöd, s nem akarsz neki fájdalmat okozni. 

Aztán van egy másik nézőpont, amikor egy új dolgot akarsz kipróbálni, de a beváltat sem akarod elhagyni. Ez rohadt nagy önzőség, s emberi szánalom. Egy párkapcsolatban nem magadat helyezed az első helyre, az a párod dolga.

Mégis feltételezzük fel, hogy nem tudsz hűségesnek maradni. Ennek több oka is lehet. Először is nem szereted igazán a párodat, máshol keresel vigaszt, de közben magaddal azt akarod elhitetni, hogy jó helyen vagy. Ez önámítás és hazugság. Ha egyszer mást választasz az állítólagos szerelmed helyett, akkor egy törés keletkezik a lelkedben, amit nem fogsz tudni figyelmen kívül hagyni. Ez a heg megmutatkozhat úgy, hogy több megcsalás következik, hiszen mindig az első a legnehezebb. Megmutatkozhat úgyis, hogy betegesen elkezdesz féltékenynek lenni, hiszen tudod, ha te megtetted, megteheti a párod is. Akárhogy is történik ez a heg egy sebbé fog átalakulni, ami nyomot fog hagyni a kapcsolatotokon.

Semmi nem lesz a régi, hiszen a kezdeti rózsaszín ködöt nem fogod  tudni visszahozni lelkiismeretfurdalással  a belsődben. Kezdhetsz ezek után akármihez, a tudatodban ott lesz a kis ördög, ami nem fog hagyni nyugodni. Szánhatod, bánhatod a bűnödet, de a párod általi feloldozás nélkül semmit nem érsz el. Őszintének kell lenned vele, s bevallani bűnödet, s az okát.
Igen, első lépésnek meg kell keresned a valódi okot, ami miatt így cselekedtél. Nem foghatod az alkohol okozta mámorra, a barátok általi hívásra, s mindenféle szánalmas indokot mellőznöd kell.  Csak kutasd fel, s gondold át.

Lehet megromlott egy kicsit a kapcsolatotok, s más több szeretetet tudott nyújtani neked. Jobban kifejezte a lelkesedését irányodba, s láttad a szemébe azt a bizonyos csillogást, amit már régen hiányoltál.
Ha tisztáztad az indokot, akkor keress rá megoldást. Elmesélheted a párodnak a valódi indokot, de ha a személyisége okozta okot találtál, akkor rossz helyen vagy. Egy olyan férfi mellett, akinél nem kéne. Nem tudsz embereket megváltoztatni, ha ők nem akarják viszont. Nem tudsz egyedül világot megváltani, ha nincs segítséged, s viszont akarás, visszajelzés.

Mindenképp meg kell próbálni megmenteni egy kapcsolatot, de ha túlságosan durva a helyzet, akkor el kell engedni. Hiszek abban, hogy minden életszakasznak meg van a maga igazi, nagy szerelme. Nincsen örökké tartó, hibátlan kapcsolat, avagy olyan ritka, hogy soha nem hallasz róla.
Sajnos napjainkban sokan a könnyebb utat választják, s nem mennek végig a megismerési folyamaton, a hibák feltárásán. Ez által önmaguknak okozzák a legnagyobb hibát. Nem fogják tudni soha megismerni önmagukat, s az életük nem teljesedhet ki.

Mindennek meg van a maga rendje, s néha egy lassabb, de tartalmasabb utat kell választani, ha igazán nyerni akarsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://medveczkianett.blog.hu/api/trackback/id/tr388820354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.06.19. 22:01:43

A hegbol lesz a seb es nem forditva.

Amugy miert erzem azt, hogy a szerzőt nemegyszer megcsaltak?

scavengario 2016.06.20. 06:57:42

Ennél sokkal bonyolultabb szituációk vannak. Ez így leírva nem igaz.

Irbisz 2016.06.20. 08:47:18

@scavengario:
Altalanossagban, nagy vonalakban igaza van, helyesebben szolva amolyan "jo lenne ha" idealisztikus elvarast tükröz a poszt.
Abban meg igazad van hogy valosag sokszor komplexebb, mar csak az idö mulasa miatt is.
Szerintem meg sok esetben nem is erteni miert var valaki a masiktol barmi ehhez hasonlot, amikor barki megmondana, hogy ettöl vagy attol a figuratol (nemtöl függetlenül) ezt remelni irrelais almodozas, csak ugyebar a rozsaszin köd ezt nem engedi elfogadni :)

csakférfi 2016.06.20. 16:05:37

@scavengario: Bonyolult???
vagy megcsalod vagy nem.Semmi sem sérthet úgy hogy megcsald.Inkább válj el .Így a becsületed megmarad.
Mi a "tököm" van ezen olyan érthetetlen.
süti beállítások módosítása