Medveczki Anett

Medveczki Anett

Ártó kapcsolatok

2016. június 30. - MedveczkiAnett

Vajon mikortól számít egy kapcsolat mérgezőnek? Mikor árt többet, mint használ?
Sokan azonnal rávághatnák, hogy ezt egyszerű megmondani, de gondoljunk csak bele. Nem sok ember van tisztába azzal, hogy valóban mit is akar, mit vár el az élettől, mit kaphat meg, miért küzdhet, s mit érdemel. Sokan belemennek haszontalan kapcsolatokba, mert egyedül érzik magukat, s nem elég erősek, hogy kilépjenek, merjenek váltani. Ilyenkor csak maguknak ártanak, behódolnak egy olyan férfinak, akit valójában nem is szeretnek.

Ezekben a kapcsolatokban sok rossz ellenérzés érhet. Érezheted, hogy te mindent megadsz, s a lehető legjobbat nyújtod, mégis kevés. Mégsem jó soha, amit teszel, amit adsz, amit mondasz. Egy idő után talán te is elhiszed, hogy ennyit érsz, de ez nem igaz. Nem szabad hagynod, hogy más befolyásoljon, más ingadozó lelkiállapota mondja meg, hogy te mennyit is érsz. A legerősebbek tudják mikor kell váltani, s mikor kell magukat az első helyre helyezni a szerelemmel szemben. Azonban az ilyen ember kevés. Sokan szenvednek egy kapcsolatban. Ennek több oka is lehet.

Te annyira bele vagy zúgva a párodba, hogy mindent elnézel neki. Lehet még az exéhez ragaszkodik, s egy pótlék vagy számára, akivel elszórakozhat, amíg nem jön vissza az igazi. Mind a nők, s mind a férfiak kitűnően meg tudják játszani magukat egy nagyobb cél érdekében. Véleményem szerint ez az egyik legnagyobb hibája a mai embereknek. Szerepet játszanak, s nem törődnek azzal, ami igazi. Saját magukkal és saját maguk megismerésével. Egy olyan kapcsolat, amibe az ex mindig beavatkozik soha nem hosszútávú. Egy állomás leszel az életében, de nem a végállomás. Ilyenkor kell váltani, elhagyni, s bátornak lenni.

Szerintem először a saját elvárásaiddal kell tisztába lenned. Nem szabad túl magasra tenned, de legyen három olyan dolog, amiből nem engedsz, ha beleszakadsz is. Ez a három dolog legyen a döntő, amikor párt választasz. Kellenek elvárások, hiszen, ha nincsenek, akkor minden jött ment gyökérrel összeakadsz. A legerősebb emberek ismerik magukat, s ahhoz mérten választanak. Nekik mi a legfontosabb egy kapcsolatban, s ha szerencséd van, akkor a párodnak is hasonló értékrendje van. Ha nem, akkor válts. Sok ember szaladgál a világban, s mind arra vár, hogy megismerje élete szerelmét. Nem esélytelen, hogy az egyiknek – vagy akár többnek – te vagy az. Soha nem szabad feladni a reményt, amit oly nehezen megszerez az ember. Kínkeserves csaták által rátalál, s ilyenkor soha nem engedi. Legyél te is erős ember, s merd magadat tenni az első helyre, mert ez a legkifizetődőbb.

Én sokszor nem tettem ezt. Mindig háttérbe szorítottam a saját rossz érzéseimet, s más hamis tulajdonságait helyeztem első helyre. Tudtam, hogy nem szabad, s rossz dolog, de nem tettem ellene semmit. Hiba volt. Miért csinál ilyet az ember? Miért nem bátor inkább? Ilyen lenne a mai világ?

Véleményem szerint egy hosszútávú kapcsolat titka egymás kölcsönös megbecsülése, szeretgetése, s bizalma. Nagyon romantikus embernek tartom magam, s nekem fontos ez egy kapcsolatban. Nem kellenek hatalmas ajándékok vagy drága vacsorák. Elég ha átölel, megpuszil, s őszintén a szemembe mondja, hogy szeret. Ilyenkor tudom, hogy törődik velem, s fontos vagyok számára.

Még egy jó tanács. Egy új kapcsolatban a párodat ne hasonlítgasd az előzőhöz. Ne keresd benne az exed hibáit, s rossz tulajdonságait, mert ez mérgező. Sértő az önbecsülésre, s a lélekre is. Legyél inkább nyitott, s akard az új dolgokat. Ismerd meg azt az embert, akivel vagy, s ne azt keresd, akivel voltál. Itt jön újra a képbe a félelem. Félsz attól, hogy ugyanazt a hibát elköveted, s összetörik a szíved. De egy új emberrel nem követed el ugyanazt a hibát. Hibázhatsz, de nem ugyanazt, mivel más az ember. Nem tudom elégszer kiemelni, hogy milyen bántó, amikor egy másik ember hibáit látják meg benned, s ezek szerint helyeznek el az életükbe.

Gyávaság, félelem, rettegés, önbecsülés hiánya

Nem ezek a szavak irányítsanak. Csak menj bele valami újba, s merd lezárni a régit, hiszen az elmúlt.

Összegezve az egészet tudnod kell, hogy mikortól mérgező egy kapcsolat, s ezt csak onnan tudod, ha van egy bizonyos önbecsülésed. Becsülnöd kell magadat, s nem mazochista módra szenvedni, s tűrni. Légy te is erős, s független ember. Nem félj egyedül maradni, s értékeld ha van valamid. Szeresd magad, s szeretetet fogsz kapni. Légy az, aki akarsz lenni, s ne hódolj be!

A bejegyzés trackback címe:

https://medveczkianett.blog.hu/api/trackback/id/tr258856300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása